DSolution

Hidemark & Stintzing AB

Hidemark & Stintzing är ett arkitektkontor som arbetar med såväl storskalig nyproduktion som äldre kulturhistoriska miljöer. De arbetar tillsammans med Statens fastighetsverk för att vårda byggnader inom kulturarvet, så som Tullgarns Slott och Tessinska Palatset, åt UD med svenska utlandsmyndigheter som ambassader och konsulat, och åt flera bostadsbolag. Dessutom ger de varje år ut Arkitektens handbok på Studentlitteratur förlag, som är en sammanställning av basfakta som arkitekter och andra involverade i byggprocessen behöver. Med andra ord en arkitektens bibel, skriven av arkitekter, för arkitekter, som varje år ses över, uppdateras och kvalitetssäkras.

FÖR JUST DET HÄR MED KVALITET är viktigt för en arkitekt. När de för 12 år sedan behövde en A3 skrivare var en viktig parameter vid beslutet just utskriftskvalitén. - Vi är såklart mycket noga med slutresultatet, grafiken på svartvita ritningar är jätteviktig för oss, säger Sven Nyström, arkitekt SAR/MSA och delägare.
Det är viktigt att utskrifterna är av mycket god kvalitet, allt för att enkelt kunna tyda komplexa designer och se alla viktiga detaljer. - Vi fick nys om Xeroxmaskiner och kom då i kontakt med DSolution, som kom till kontoret och presenterade alternativ som fanns och visade provutskrifter, fortsätter Sven.

ALLT BÖRJADE MED EN SKRIVARE
Då samarbetet fungerade bra, med personlig kontakt och årliga avstämningar, och erbjudanden om uppgradering till bättre modeller när dessa släppt på marknaden, har Hidemark & Stintzing varit kund sedan dess, och under åren utökat med IT tjänster som mail, Officepaket och fiber.
- När vi kom i kontakt med DSolution satt vi i vår gamla lokal och hade en bredbandslösning. Den var långsam och mer känslig för driftstörningar. Då lagrade vi också allt lokalt i olika hårddiskar på kontoret vilket var både långsamt och osäkert, förklarar Sven. - När vi sen flyttade till vår nya adress på Söder hade vi möjlighet att få en fiberlösning. Eftersom att samarbetet hade fungerat så bra hittills valde vi att fortsätta att jobba med DSolution.

KAN JOBBAR VAR SOM HELST
Fibern drogs in i fastigheten och det sattes upp en fjärrserver för lagring, konfigurerad i hög hastighet.
- Vi märker ingen skillnad att servern inte står på plats, trots arbete med tunga BIM-filer konstaterar Sven. - Jag kan jobba varifrån som helst utan problem, utomlands eller hemma, och har tillgång till samma filer. Det gör att det blir mycket mer leveranssäkert.
När det gäller fibern är Sven optimistisk.
- En annan fördel med fibern är versionshantering. Jag behöver inte blanda ihop filer, utan arbetar alltid med den senast sparade. Jag blir också bättre mot mina beställare, istället för att jag har filer lokalt på en dator som kan bli snodd eller tappad, finns allt nu i molnet. Dessutom hjälper det mig i mitt kvalitetsarbete och mina sekretessåtaganden. Det är alltså lättare för mig att lova sekretess mot kunderna om jag har fungerande fiber. (”Svartfiber”, VLAN-anslutning i layer 2)

LÄR DIG MER OM FIBER

Den senaste lösningen Hidemark & Stintzing testat är leasing av datorer. - Datorerna har kommit förinstallerade och färdiga att användas. Behöver vi hjälp har vi ett nummer för support, oavsett om det gäller IT-frågor eller skrivarfrågor, berättar Sven. - För oss har det varit viktigt med den personliga kontakten, snabb och träffsäker service, och fördelen av att få en faktura. Sven fortsätter att de har varit så nöjda, att när andra leverantörer hör av sig, har han inte varit intresserad av att konkurrensutsätta DSolution.
- Vi får valuta för det vi betalar, avslutar Sven.

Sven Nyström, arkitekt SAR/MSA och delägare

SNABBKONTAKT

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.