DSolution

Ragn-Sells Recycling

Familjeföretaget Ragn-Sells Recycling med anor från 1800-talet är ett företag i förändring. Många förknippar företaget med sopbilar och de finns givetvis kvar, men fokus ligger idag på återvinning, smarta avfallslösningar och miljö. Ragn-Sells Recycling finns i 4 länder och ungefär 150 orter.
För 6 år sedan valde Ragn-Sells Recycling att upphandla en ny skrivarepark. - Vi hade tidigare en blandad park av skrivare, allt ifrån stort och smått, billigt och dyrt, köpt och hyrt. En salig blandning som behövde ses över och centraliseras, förklarar Morten Steenstrup, som arbetar med IT, drift och support.

RAGN-SELLS RECYCLING GICK UT MED EN FÖRFRÅGAN till flera företag där de berättade om nuläget, hur de önskade att det skulle fungera och den viktiga frågan; Vad kunde företagen göra för att hjälpa dem. Morten fick flera svar med lösningar på hur maskinparken kunde effektiviseras. De flesta ville erbjuda ett upplägg med vanlig leasing, vilket Ragn-Sells Recycling hade dålig erfarenhet av. De ville inte heller köpa eller äga maskinerna. En av lösningarna stack ut ur mängden. – Det var den absolut smartaste och dessutom enklast att hantera. Vi gick från ett kaos till ordnade förhållande, säger Morten.

Lösningen ”Print som tjänst” innebär att kunden inte betalar hyra eller anskaffningskostnad, med andra ord, ingen kapitalbindning. Det kunden betalar är ett klickpris för utskrifter och service, en helt transparent lösning utan volymbindning. - Samma ögonblick jag skrev under sparade vi 700 000 kr, vilket gjorde det lätt att sälja in till ledningen, säger Morten.

LÄS MER OM PRINT SOM TJÄNST

ÖVERBLICK OCH NULÄGESANALYS
Men det har såklart funnits en del utmaningar längst vägen. - Den största var att få en överblick för att se vilka skrivare som fanns på vilka kontor. Det krävde en hel del scanningar och flera månaders arbete innan vi var säkra på nuläget, säger Morten. När de arbetet var gjort blev utmaningen istället att prata med varje kontor och få dem att förstå vad förändringsresan handlade om och framförallt varför vi gjorde detta, säger Morten. I de flesta fall gick det bra, men vissa kontor visade större motstånd. -Man behöver någon som kan hjälpa en längst vägen, och DSolution har verkligen varit en jättestor hjälp i förändringsprojektet. Idag har vi en delad Sharepoint-mapp med en Excellista, vilket i slutändan gör att jag behöver lägga väldigt lite tid för att förvalta 150 kontor och ett par hundra skrivare, fortsätter Morten.

FRAMTIDEN SER LJUS UT
Trots att det funnits utmaningar, som DSolution gemensamt med Ragn-Sells Recycling löst varefter, ser framtiden ljus ut. -Vi avser utöka samarbetet med DSolution närmast med en s.k. Follow Me funktion, berättar Morten. En lösning som innebär att du skriver ut dina dokument först när du identifierat dig vid skrivaren. En både säker och framförallt miljövänlig lösning, viket passar Ragn-Sells Recycling utmärkt.
- Dsolution hjälpte oss tänka om och genom att minska antalet skrivare innebär inte denna förändring Follow Me någon ökad kostnad. DSolution har aldrig lovat guld och gröna skogar, istället är det lösningar utifrån vårt specifika behov som har presenterats. Samarbetet vi har fungerar otroligt bra, berättar Morten. Han fortsätter och berättar att långsiktiga leverantörsrelationer är en fördel, en samarbetspartner som är med i hela förändringsprocessen och framförallt ser helheten.

På frågan om vilket råd han vill ge andra som ska göra samma resa säger Morten med ett skratt ”Ring Jimmy Isberg på DSolution”.

Morten Steenstrup, IT - Drift och support

SNABBKONTAKT

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.