DSolution

Esencial

Esencial arkitekter är en mindre arkitektbyrå baserad i Stockholm som arbetar med många typer av projekt. De arbetar med allt ifrån offentliga byggnader, kontor och inredning. Oavsett projekt är de olika faserna viktiga, både vad gäller ritningar, projektering och visualisering. Även själva processen att ta fram tex. ritningar är en viktig del i arbetet. För kunna arbeta effektivt och framgångsrikt krävs utrustning som klarar små, fina detaljer i tryck. På Esencials kontor står därför en Xerox AltaLink C8030.

MARIANO TELLECHEA SOM ÄR DELÄGARE OCH GRUNDARE berättar: - Många dokument passerar genom vår Xerox AltaLink C8030. Ritningar skrivs ut för att granskas, och så ritar vi om och skriver ut igen. Visualiseringsbilder använder vi också. Utskriften är viktig, den används i all kommunikation.

Som arkitekt i över 25 år hade han hört talas om DSolution redan innan han startade Esencial. – Det är många arkitektkontor i Stockholm som har en lösning från DSolution, så det kändes som ett förstahandsval för oss, berättar Mariano som själv var den som kontaktade DSolution gällande en anpassad skrivarlösning.

HAR HÖGA KRAV
En utskrift med mycket god kvalitet är en förutsättning för att få arbetet att flyta på. – Ritningar och visualiserande bilder används internt men också i samtal med beställaren, eller i kommunikation med en stad. Det är till stor hjälp för beställaren att se slutresultatet framför sig, innan det står färdigt, berättar Mariano. Han fortsätter – Traditionellt sett har man behövt en skrivare som antingen skriver ut bra ritningar eller bra bilder. Men vi behöver god kvalitet och färgåtergivning på båda delarna.

Esencial arbetar mycket med linjetjocklekar och punkter som måste bli mycket tydliga i tryck. Vid utskrifter av bilder måste färgåtergivningen vara exceptionell. - Förr i tiden kunde man investera en hel dag på att kalibrera färger och se till att tex. det gröna hade rätt nyans. Det är helt enkelt otroligt viktigt att det blir rätt. Även små nyanser ska bli rätt och vi har höga krav, säger Mariano.

ATT DRIFTEN RULLAR ÄR AVGÖRANDE
Det är helt uppenbart att en skrivare inte bara är ett enkelt verktyg utan något som är avgörande för att en arkitektbyrå ska kunna arbeta, leverera och presentera sina projekt.

- För oss är det ett otroligt viktigt arbetsverktyg som vi använder dagligen och det är viktigt att servicen runt omkring också fungerar smidigt. Vi är beroende av vår skrivare och när det gäller service och tonerleveranser kan vi inte vänta en hel dag, säger Mariano. Med en skrivare från DSolution slipper de se efter om det finns toner på hyllan då utskick av dessa sker per automatik. - Hela driften rullar på fint vilket vi är nöjda med, fortsätter Mariano.

Mariano avslutar med att säga - Det är först när man har problem som man kan se om en leverantör är bra eller inte. DSolution har alltid varit snabba på att åtgärda ett problem trots att vi inte är deras största kund. Det uppskattar vi.

Mariano Tellechea, Grundare, delägare och arkitekt SAR, MSA

SNABBKONTAKT

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.