DSolution

SECURITY AWARENESS TRAINING

Över 80% av alla IT-säkerhetsincidenter beror på användarnas agerande.

Även de mest avancerade cybersäkerhetsverktygen kan bli värdelösa på grund av något så enkelt som anställdas misstag. Därför är det viktigt att skapa en stark säkerhetskultur på företaget. DSolutions Security awareness training använder beteendevetenskap för att hjälpa ditt företag att förändra hur ni tänker på säkerhet. Med hjälp av våra metoder som bygger på beteendevetenskap kommer de att börja arbeta tillsammans och verkligen ta till sig vikten av säkerhet på ett sätt som känns naturligt och engagerande.

Över 80% av IT-incidenter beror på den mänskliga faktorn

Det säger oss att för att skydda oss behöver vi, utöver skydd som en IT-säkerhetsavdelning kan hjälpa till med, fokusera på att utbilda och lära de anställda i att bli medvetna i sin egen IT-säkerhet och beteende. Företag pratar idag om vikten av att utbilda sina användare om IT-säkerhet, men sällan presenteras något konkret förslag om hur det kan göras. En cyberattack kan kosta ett företag enorma summor och det skapar dessutom en stor stress. Vi är med i arbetet att bygga en säkrare framtid.

Kontakta oss

SÄKERHETSSYSTEM, BRANDVÄGGAR OCH ANTIVIRUSSYSTEM ÄR INTE ETT TILLRÄCKLIGT SKYDD

Ett oroande faktum är att 12 procent av alla phishing-mejl blir klickade, vilket ger hackare en enkel ingång till företagsnätverk och data. Trots att antivirusprogram och brandväggar är viktiga skyddsåtgärder, är de inte 100 % effektiva, vilket gör att andra säkerhetslager och kontinuerlig utbildning är nödvändiga. Samtidigt blir hackarna alltmer sofistikerade i sina attacker, vilket kräver att företag och organisationer ständigt uppdaterar sina säkerhetsstrategier och håller sig informerade om nya hot och trender inom cybersäkerhet. Denna utveckling understryker behovet av att kombinera tekniska lösningar med starka säkerhetskulturer och kontinuerlig medvetenhetsträning för att effektivt kunna skydda sig mot cyberattacker.

Hur går det till

Automatiserad mikroträning

Ett automatiserat mikroträningsprogram är en utbildningsmetod där små, korta lektioner automatiskt levereras till användare. Dessa lektioner är utformade för att vara snabba och enkla att förstå, vilket gör det lättare för anställda att lära sig nya saker på ett effektivt sätt.

Kontakta oss

Personanpassat innehåll

Adaptivt innehåll innebär att träningsprogrammet anpassar sig efter användarnas behov och lärandemål. Det betyder att när användare visar framsteg eller behöver extra hjälp, justerar programmet innehållet för att ge en personlig utbildningsupplevelse.

Kontakta oss

Zero day - sårbarhet, kryphål, attack

Innehållsuppdateringar för "Zero-Day" handlar om att hålla träningsmaterialet aktuellt med de senaste säkerhetsriskerna och hoten. Dessa uppdateringar ser till att användare lär sig om nya hot så snart de dyker upp, vilket hjälper till att hålla dem säkra.

Kontakta oss

Enkel konfiguration

"Set & Forget"-konfiguration innebär att programmet är lätt att ställa in och kräver minimal underhåll. Du ställer bara in det en gång, och sedan fortsätter det att fungera utan att du behöver göra något mer. Det gör det enkelt för företag att hantera programmet och fokusera på andra viktiga uppgifter.

Kontakta oss

Det vanliga flödet för träning innehåller följande:

Först skickas inbjudningar till grundläggande mikroträning. Detta är en typ av kort, fokuserad utbildning som lär ut viktiga säkerhetsprinciper på ett enkelt sätt. Om du inte slutför den mikroträning som skickats till dig, får du påminnelser med jämna mellanrum tills du har gjort klart träningen. Den första simuleringen skickas efter att du har fått inbjudan till introduktion. Tidpunkten kan variera lite, så att det inte alltid är samma tidpunkt för alla.

Inbjudningar till speciell "zero-day" mikroträning, som handlar om de senaste säkerhetshoten, skickas periodiskt. Den här typen av träning håller dig uppdaterad om nya hot och sårbarheter. Dessa sker regelbundet och är slumpmässiga, så att du alltid är redo för nya säkerhetshot.

Simulerade attacker, som är övningar för att testa din säkerhetsmedvetenhet, skickas också regelbundet. Dessa simulerade attacker är slumpmässiga, vilket gör att du inte vet när de kommer.

Jag vill boka in en kostnadsfri demo

SNABBKONTAKT

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.