DSolution

Fältet Plåtslageri

Företaget Fältet Plåtslageri har en lång historia. Det grundades redan i mitten av 1970-talet och har sedan dess utfört arbeten inom byggnadsplåtslageri, allt ifrån takläggningar och nybyggnation, till mindre läckor. Idag är de 9 anställda, varav 8 plåtslagare som framförallt arbetar ute hos kund. Helene Andersson, som är en av ägarna och sköter kontoret och bokföringen, arbetar mest från kontoret.

DÅ BEHOVET AV ATT SKRIVA UT RITNINGAR I A3 uppstod, hyrde Fältet Plåtslageri en skrivare till kontoret. Samtidigt som den skrivaren började krångla fick Helene kontakt med en säljare från DSolution. – Vi började prata om skrivaren och att ersätta den, men vi kom snabbt även in på våra datorer, gamla stationära datorer som egentligen inte höll måttet, berättar Helene.
Dessutom framkom det att nerladdning av ritningar, som ofta är tunga filer, tog alldeles för lång tid på grund av dålig uppkoppling, och att de äldre datorerna inte klarade av det, vilket skapade frustration hos medarbetarna. – Vi fick då ett helhetsförslag som innebar införande av fiber för att öka internethastigheten, hyra av nya bärbara datorer, supporttid och såklart en ny skrivare, fortsätter Helene.

Utöver ovan skulle DSolution hjälpa till med hanteringen av Office365 licenserna, inklusive backup och antivirus på alla datorer.

FÖRDELAR MED DEN NYA LÖSNINGEN
Helhetsförslaget godkändes och Helene berättar att detta har gett dem flera fördelar. – Internet på kontoret fungerar idag snabbt och smärtfritt. Datorerna är numera bärbara och snabba, och eftersom allt synkas i molnet, kan vi arbeta varsomhelst. Hon fortsätter. – Jag har en lägenhet i Spanien jag nuförtiden även kan arbeta ifrån. Tidigare kunde jag inte boka in resor kring löneperioden, då jag var tvungen att vara på kontoret. Men idag kan jag åka när jag vill, och ta med mig datorn och göra samma jobb i lägenheten i Spanien som på kontoret. Jag kommer åt alla filer och program jag behöver, både tryggt och säkert, och det har gett mig en väldig frihet.
Helene berättar vidare att den andra delägaren ofta är ute hos kund, och även för honom och för samarbetet mellan dem båda, har arbetet underlättats. – Han kommer åt dokument ute hos kund eller hemma. Filer som vi delar på behöver vi inte längre fundera på vilken som är den rätta, eftersom allt synkas. Vi delar på underlag, uträkningar och fakturor och kan nu vara trygga i att alltid arbeta i den senaste versionen av dokumentet, säger Helene.
Omställningen har gått väldigt smidigt. Att veta att de alltid har datorer som lever upp till dagen och morgondagens standard, och genom en molnlösning som ger dem mer frihet och flexibilitet, har många av deras problem lösts.

FÖRTROENDE ÄR DET VIKTIGASTE
Helene får frågan om hon hade kontakt med andra leverantörer innan hon valde att samarbeta med DSolution. – Jag hade lite kontakt med andra, men allt kändes bra och då vill jag lägga min tid på vår verksamhet, inte på att hitta den billigaste leverantören. Jag fick ett förtroende för DSolution, och det är det viktigaste, berättar hon. – De håller vad de lovar. Vår säljare hör av sig ibland och vill bara höra så allt är okej, och behöver vi support kan vi lita på att de är snabba på att lösa våra problem.

ETT GOTT RÅD
Det är också ett råd hon vill ge till andra som står inför samma utmaning som Fältet Plåtslageri gjorde. – Det handlar väldigt mycket om att känna sig trygg som kund och att man får en god personkemi med sin kontaktperson. Helene avslutar med att berätta att de framtidssäkrat IT-miljön och numera kan arbeta obekymrat. – Vi har det vi behöver för att kunna arbeta smidigt och tryggt.

Helene Andersson, Delägare

SNABBKONTAKT

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.