DSolution

.DS/Inblick

Din skrivare och säkerhet

Print

Dina skrivare är anslutna till nätverket – Det innebär att oskyddade skrivare öppnar hela nätverket för alla som vill stjäla eller förstöra din data. Kundinformation, konfidentiella dokument, personaluppgifter med mera – Allt är sårbart. Vad kan man göra åt detta?

Dagens skrivare är idag utvecklade till fullfjädrade datorer med både skärm, minne, hårddisk och anslutning till det lokala nätverket. De flesta företag har strikta riktlinjer för att hålla datorutrustningen säker, men skrivaren glöms ibland bort trots att det är en perfekt bakdörr för någon som vill komma in i nätverket.

 

Med en Xeroxskrivare är du automatiskt skyddad med hjälp av inbyggda säkerhetssystem från McAfee – McAfee Embedded Control vitlistningsteknik. Vi har listat fyra saker som du bör veta om informationssäkerhet, dina skrivare och McAfee.

Vitlistning

Med McAfee Embedded Control-vitlistningsteknik är du skyddad från zero-day-attacker, kodinjektioner och attacker via skadlig programvara, tex trojaner. Även om någon får direkt tillgång till din skrivare upptäcks försök att installera obehörig kod och den kan inte köras. Vitlistning innebär att endast godkända filer kan köras.

Enkelt förklarat; Det är som att försöka komma in på en privat fest men inte stå på gästlistan, du blir helt enkelt stoppad i dörren.

 

Epostvarningar

Om en aktivitet har blockerats får systemadministratören en varning via epost.

Granskningsloggar

Granskningsloggarna visar vem som har använt enheten och hur de har använt den, samt aktivitet i kronologisk ordning så att händelser enkelt kan spåras – inklusive filer som försökte köras men blockerades av vitlistningstekniken.

ePolicy Orchestrator (ePO)

Xerox är den enda skrivartillverkaren som har ett ePO-tillägg. Det innebär ökad kontroll för er då administratören kan göra säkerhetshanteringen enhetlig för alla enheter i nätverket med hjälp av mer än 50 olika säkerhetsinställningar.

Med McAfee på din Xerox-skrivare kan du stoppa intrång både från kända och okända faror. Xerox heltäckande säkerhetsstrategi hjälper till att skydda din information, oavsett om den skickas till, från eller lagras på din enhet. DSolution är störst i Sverige på Xerox så vi vet vad vi pratar om och hjälper er gärna. 

 

Om du har en Xerox-skrivare, Grattis, du har gjort ett bra val!

 

Vi pratar gärna säkerhet med er, kontakta oss för att boka ett förutsättningslöst möte.