DSolution

.DS/Inblick

Fler nya funktioner i Microsoft Teams!

Microsoft Teams

Microsoft fortsätter att släppa nya funktioner till Microsoft Teams, flera vilka vi sett fram emot. Vi ska ta upp några av nyheterna här nedan!

Pop out chat

Har vi inte alla längtat efter att kunna öppna chattar i ett nytt fönster i Teams? Nu är det äntligen möjligt! En ny ikon har dykt upp om du håller muspekaren över den aktuella chatten du vill öppna. Klicka på den, och chatten öppnas nu i ett nytt fönster.

Möjlighet till ökat medlemsantal i olika Team

I Teams har varje Team tidigare haft en begränsning på 5000 medlemmar, men nu går det att ha upp till 10 000 medlemmar. Hur många som kommer använda den här funktionen återstår att se, men möjligheten finns nu alltså.

Räck upp handen under ett möte

Efter att många gått över till just Teamsmöten har såklart efterfrågan av vissa funktioner ökat. Och i ett större möte, framförallt bland människor man inte känner, finns det en viss svårighet att kommunicera utan att prata i mun på varandra. Men nu har Microsoft alltså gett oss möjligheten att räcka upp handen under ett möte. Det finns flera tillfällen det är bra med denna nya funktion:

⇒ Om du vill säga något (uppenbarligen!)

⇒ Om ni ska rösta vilka som är för eller emot ett förslag, eller tex. om ni vill veta vilka som gjort en viss uppgift

⇒ För att berätta att du är redo att fortsätta, till exempel efter en kaffepaus

⇒ För utbildningar som hålls i Microsoft Teams (precis som i ett klassrum!)

 

Dessa nya funktioner finns redan nu tillgängliga i Microsoft Teams.

 

I sensommar/höst kommer vi dessutom se flera nya funktioner som vi spår kommer bli användbara.  Bland annat kommer vi kunna skapa nya Teams utifrån förutbestämda mallar, detta kommer leda till att det blir både smidigare och går snabbare att skapa ett Team med rätt kanaler och appar från start. Microsoft släpper dessutom en ny app, Lists, som vi ser fram emot. Microsoft själva beskriver den nya appen ” is a Microsoft 365 app that helps you track information and organize your work”. Vi ser med spänning fram emot att få testa den i höst. Men fram till dess –  Ha en skön sommar!