DSolution

.DS/Inblick

Rätt förvaring av papper

Tillbehör

Vid rätt förvaring av papper blir utskriftskvalitén bättre och maskinen får färre papperskvadd som kan orsaka pappersstopp. Vi förespråkar alltid så kallat buntat papper, där pappret är uppdelat i förpackade buntar i sin kartong. För vanligt 80 g kopieringspapper ligger det alltid 5 buntar i en kartong.

Temperatur och luftfuktighet
En jämn temperatur omkring 21°C är att föredra. Luftfuktigheten bör ligga omkring 40-60%. Förvara inte pappret i direkt solljus. Undvik förvaring nära luftkonditionering, värmelement eller rör.
Förvaring
Den optimala förvaringen för papper är i sin kartong/bunt liggandes, på en plan hylla/skåp. Placera ingenting ovanpå pappret. Öppnade buntar kan med fördel placeras i plastpåsar. Försök också undvika placering mot yttervägg. Ta endast ut papper ur kartongen eller bunten när du ska fylla på det i skrivaren. Kartongen och förpackningen håller papperet rent, torrt och platt.

Sommartid
Under sommaren är det extra viktigt att förvara sitt papper rätt, både för papprets hållbarhets skull
samt för att undvika driftstopp på maskinen. Under sommartid ökar luftfuktigheten och därför
ska man, utöver ovanstående råd, inte heller fylla upp skrivarens pappersmagasin.

 

Vi pratar gärna mer om pappersförvaring, olika typer av papper eller svarar på frågor och svar.
Kontakta oss direkt via supplies@dsolution.se eller ring 08 528 096 00

 

 

Xerox Business A4 80g 500/pkt

Vårt mest sålda papper! En kartong 80g papper packat i buntar (500 ark/bunt, 5 buntar/kartong) Dammar inte så mycket och är därför bättre för maskinen då det ger färre driftstopp. Köp det direkt i webshoppen.