DSolution

.DS/Inblick

Såhär stoppas 99,9% av alla lösenords-attacker!

IT

Varje dag sker över 100 miljoner (!) försök att ta över konton hos Microsofts samlade användare. Det finns en enkel lösning sätter stopp för 99,9% av alla attacker. 

Lösningen är MFA. (MultiFaktor Autentisering)

Tidigare tips och råd som att använda långa, komplicerade lösenord eller att ha olika lösenord på olika plattformar räcker inte längre. Enligt Microsoft kan användare som idag använder sig att multifaktor autentisering stoppa hela 99,9% av alla dessa attacker, just på grund av att användaren även måste godkänna inloggningen i till exempel sin telefon.

(https://techcommunity.microsoft.com/t5/Azure-Active-Directory-Identity/Your-Pa-word-doesn-t-matter/ba-p/731984)

Multifaktor-autentisering är en metod som bygger på att din enhet kräver flera former av information från dig för att logga in. Det handlar om något man vet (lösenord) och något man har (en tillförlitlig enhet, tex din mobiltelefon)

Genom att aktivera multifaktor-autentisering minskar du risken radikalt för kontokapning, som därmed minskar risken för att ditt företag ska förlora känsliga data. Om en bedragare kommer åt ditt lösenord blir det helt enkelt oanvändbart utan att ha tillgång till den andra autentiseringsmetoden.

Vi tycker att MFA är en av de viktigare säkerhetsinvesteringarna man kan göra för ett företag i dag och dessutom bör man se det som en viktig del i sin säkerhetsarkitektur. Multifaktor-autentisering bör användas av alla som är administratörer och dessutom ingår det i både Office 365 och Microsoft 365.

 

Vi hjälper dig gärna vidare så att ditt företag kan fortsätta att arbeta tryggt och obekymrat.