DSolution

HSB

HSB är Sveriges mest erfarna fastighetsförvaltare för bostäder, och firar 100år under 2023! Varje region är ett eget bolag, men drivs som ekonomiska föreningar och det innebär också att vinsten återinförs i verksamheten. Den största delen av verksamheten består av förvaltning av bostadsrättsföreningar, men HSB äger också egna fastigheter med hyresrätter.

LINA ÄR FÖRVALTARE för egna verksamhetslokaler på HSB Södertörn, där kontoren i Huddinge, Botkyrka, Nynäshamn och Gotland ingår. Det är ett brett jobb där det är viktigt att effektivisera och göra arbetet enklare. – Jag gör allt ifrån att beställa kontorsmaterial och se till att städning fungerar, till brandkontroller, hanterar ergonomifrågor och pauslösningar.

ANPASSADE LÖSNINGAR SÖKES
När Lina började för tre år sedan låg fokus på att ta ett omtag på just kaffe- och pauslösningarna. Alla kontor hade valt egna lösningar hos olika leverantörer, vilket i praktiken gjorde det svårt att ha översikt och administrera eftersom man skulle beställa kaffe och service från olika håll. Dessutom var det många fakturor och höga kostnader – Jag ville hitta en partner som kunde hjälpa oss med lösningar anpassade till de olika kontoren, där vi kunde få en kontaktperson och en samlingsfaktura. Jag hade kontakt med flera leverantörer men upplevde inte att de var intresserade av att hjälpa till. Det är viktigt att få bra service även om vi inte är en jättestor kund, säger Lina, och fortsätter – DSolution är stolta i sin yrkesroll och vill verkligen ha nöjda kunder, det märks!

PERSONLIG SERVICE ÄR VÄRDEFULLT
Så Lina började, tillsammans med DSolution, att byta ut kaffemaskiner och vattentorn vart efter avtalstider löpte ut. Nu efter tre år är det endast en kaffemaskin som inte är levererad av DSolution. – Vi uppskattar verkligen att DSolution är personliga. De är snabba på att återkoppla vid problem och det är roligt att de är ”nördiga” när det kommer till kaffe. För oss är hållbarhet en viktig faktor så vi köper enbart fairtrade och ekologiskt kaffe ur DSolutions sortiment. Vi har fått prova nya kaffebönor och kaffeexperten Torbjörn gör alltid det lilla extra, han väger in kaffet på grammet och ställer in maskinerna till perfektion, allt utifrån vad vi önskar, berättar Lina.
För ett par veckor sedan fick de också testa chailatte i kaffemaskinen och det blev succé direkt. – Vi värdesätter att DSolution är proaktiva så vi får testa nya saker och sådant vi inte visste fanns.

PROBLEM ÄR TILL FÖR ATT LÖSAS
Men det har också funnits utmaningar. Förra året fick HSB nya maskiner levererade som inte höll måttet. – Om en kaffemaskin har många problem eller inte fungerar, då blir folk negativa, säger Lina.

Det var en rejäl utmaning under ungefär ett kvartal innan maskinerna byttes ut till helt nya. – Problem kan hända, men det är hur leverantören hanterar problemet som är det viktiga, förklarar Lina och fortsätter – DSolution vred verkligen ut och in på sig själva under den här tiden. De ringde och frågade hur det var, kom förbi spontant för att se så allt funkade och visade verkligen att de brydde sig. Det betydde mycket för oss. Och när maskinerna byttes ut till nya upphörde problemen.

FRÅN BORD TILL JORD
En nyhet utöver kaffemaskiner är en kompostmaskin som står i en lokal på avdelningen mark och trädgård. Genom att den matas med matrester från fastighetsskötarnas matlådor bildas det på endast ett dygn gödsel som därefter kan användas ute i verksamhetens planteringar. HSB har krav på att sortera sitt avfall men matavfallet på just detta kontor har varit svårt att sortera på vanligt sätt – fram tills nu. – Från bord till jord, det är så hållbart och ekologiskt som det bara går, säger Lina.

Lina avslutar med att säga – DSolution känner oss som bolag. Vi är otroligt nöjda med dem som leverantör, det är helt enkelt ett riktigt bra samarbete.

Lina, Förvaltare, HSB Södertörn

SNABBKONTAKT

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.