DSolution

NORDIA Law

Advokatfirman NORDIA är en skandinavisk advokatbyrå med kontor i Stockholm, Göteborg, Oslo, Köpenhamn och Helsingfors. Advokatbyrån är verksam inom svensk och internationell affärsjuridik med inriktning mot bolagsrätt och transaktioner, försäkrings- och skadeståndsrätt, immaterial- och marknadsrätt, fastighetsrätt, tvistemål och skiljeförfaranden samt ekonomiska brottmål. På Stockholmskontoret arbetar ca 35 medarbetare. En av dem är Sarah Wemmenhag, som arbetat som paralegal på byrån sedan 2008 och är sedan 2,5 år tillbaka även kontorschef. Som kontorschef har hon bland annat hand om upphandlingar och IT-frågor.

NORDIA KOM FÖR NÅGRA ÅR SEDAN I KONTAKT MED DSOLUTION som erbjuder tjänsten extern IT-avdelning, vilket innebär att en IT-konsult från DSolution finns på plats på byråns kontor två halvdagar i veckan, enligt önskemål och överenskommelse. – Tidigare hade vi en extern IT-konsult som hjälpte till vid alla IT-relaterade frågor. Det fungerade bra men det är en trygghet att veta att det finns flera konsulter från DSolution som kan vår miljö och som kan hjälpa oss. Vi är inte längre beroende av en enda person, berättar Sarah.

FRÅN ORO TILL TRYGGHET
De senaste åren har NORDIA fokuserat på att uppdatera sin IT-miljö vilken började bli till åren. DSolution har hjälpt till att uppdatera IT-miljön och hjälpt kontoret vid övergången till Office 365, och därmed upp i molnet. – Det fanns en rädsla och ett visst motstånd mot att mail och dokument skulle ligga i molnet innan vi förstod att det verkligen är säkert och GDPR compliant, berättar Sarah.

Att på rätt sätt migrera sin data till virtuella lagringssystem leder till att användarna får uppleva alla fördelarna med molnbaserad lagring, samtidigt som de slipper de problem och kostnader som det innebär att sköta ett fysiskt datacenter. Molnet innebär också andra fördelar såsom flexibilitet, enkel åtkomst och förbättrad kapacitetshantering.

– Vi trodde att flytten till Office 365 skulle ta en månad, men i och med att alla våra kontor har olika IT-miljöer har det funnits en del utmaningar längs vägen, berättar Sarah. Hon fortsätter - Med en projektledare från DSolution som haft överblick och kontakt med de andra kontoren har flytten ändå flutit på bra.

FLYTTEN TILL MOLNET HAR GETT FÖRDELAR
I en tid då många arbetar hemifrån på grund av coronaviruset gjordes flytten i rätt tidpunkt. – Det blev verkligen bra timing, alla har numera Office 365 och kan utan problem arbeta utanför kontoret. Vi fick utbildning av DSolution i samband med övergången vilket kändes tryggt, säger Sarah. – Vi har fått goda råd av DSolution längst vägen. Vi ser gärna vår leverantör som en samarbetspartner, som är proaktiv och har fokus på säkerhet och sekretess. DSolution har kommit med förslag på nya lösningar och förbättringar för NORDIA, fortsätter Sarah.

HÖGRE KVALITET OCH BÄTTRE EFFEKTIVITET
För NORDIA har mycket blivit bättre sedan DSolution anlitades. Högre kvalitet eftersom det finns fler IT-konsulter med olika spetskompetenser, ökad säkerhet då DSolution arbetar med de senaste lösningarna, dessutom slipper de personbundna lösningar, och så lägre kostnader eftersom IT-miljön är anpassad till just NORDIA med fasta månadskostnader. – Och såklart bättre effektivitet då vi nu kan fokusera 100 procent på vår verksamhet och inte på IT-frågor, avslutar Sarah.

Sarah Wemmenhag, Paralegal och kontorschef

SNABBKONTAKT

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.