DSolution

Pingskyrkans secondhand

Pingstkyrkan Secondhand är en plats för alla. Just församlingen i Eskilstuna är en relativt stor församling som funnits länge. Fokus ligger till största del på bistånd och Pingstkyrkan har hjälpt människor i stora delar av världen. I till exempel Afrika har de genom att fokusera på utbildning till flickor hjälpt många till ett bättre liv, de skickar också förnödenheter till kriget i Ukraina och hjälper hemlösa svenskar på olika sätt.

HELA SYFTET MED VÅR VERKSAMHET är att hjälpa andra människor, säger Pedher Skoog, som arbetar som butikschef i kyrkans secondhand-butik. Secondhand-butiken började som en hjälp i mission och bistånd men växte snabbt och idag är butiken väletablerad med många besökare. – Butiken fyller nu 30 år och vi kände behovet av en skrivare som kunde underlätta arbetet i butiken.
- Jag visste direkt vilka funktioner vi behövde, bland annat A3-utskrift, bra kvalitet på kopiorna, scanning och möjlighet till sekretess. Jag hade nog kontakt med tio olika företag innan vi bestämde oss för ett samarbete med DSolution, fortsätter Pedher berätta.

TRE VIKTIGA PARAMETRAR VID BESLUTSFATTANDET
Och det fanns tre parametrar som var extra viktiga för Pingstkyrkan Secondhand. – Vi visste inte riktigt om vi skulle köpa eller leasa, men vi var noggranna med att få ner priset då alla extra utgifter innebär att vi kan göra mindre för utsatta människor. Vi värdesätter ett företag som har hjärta för mer än fast materia så att säga, förklarar Pedher. Det var också viktigt att lösningen var smidig och snabb - Min tid är också pengar, fortsätter han. Dessutom var det av högsta vikt att välja en partner som arbetar med miljö- och socialt ansvarstagande. – Vi vill arbeta med någon som tar ansvar för produkten när den är slut. Tex. att toner återvinns, men även skrivaren när det är dags för det. Slit o släng vill vi inte vara med och bidra till då vi är övertygade om att vi behöver återanvända saker. Eftersom en Xerox-skrivare från DSolution kunde uppfylla alla dessa krav var inte beslutet särskilt svårt.

BRA SAMARBETE ÄR VIKTIGT
När det var dags för leverans skedde ett missförstånd, då skrivaren levererades men inte installerades. När det påtalades kom en tekniker ut och löste problemet omgående. – Den delen av installationen är vi jättenöjd med. Teknikern tog gott om tid på sig att berätta och visa alla funktioner och hur vi skulle göra, säger Pedher.

Samarbetet hittills har fungerar bra, berättar Pedher och säger – Vår säljare har varit mån att återkoppla och sett till att allt känns bra. Om det blir något problem, så vet jag vem jag ska ringa.

ETT GOTT RÅD
När Pedher får frågan om vilket råd han vill ge andra som vill byta ut sin printlösning, säger han: - Var inte rädd för att skaffa bra saker! Var inte rädd för att satsa pengar på bra saker för i slutändan kostar din tid också pengar, och att sitta med föråldrad teknik som går långsamt är inte effektivt.

Pedher avslutar intervjun med att säga: - I relation till vad vi fick för pengarna var detta det bästa vi kunde hitta. Man måste se det ur ett större perspektiv, samarbetet mellan Pingstkyrkan Secondhand och DSolution skapar ett större kapital, vilket gör att vi kan göra större förändringar i världen. Det lilla blir det stora när man gör tillsammans.

SNABBKONTAKT

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.