DSolution

RFSU

Vi träffar Niklas Österman på RFSU:s nya lokaler i Stockholm. Redan när vi kliver innanför dörren märker vi att det är liv och rörelse och ett kontor som det fortfarande flyttas in i. Vi blir runtvisade i luftiga lokaler med härlig utsmyckning, i ett mindre förråd står en skrivare och printar för fullt. Det är ett av Niklas ansvarsområden på RFSU. Sedan 2019 är han IT-ansvarig och har därmed ansvar för all IT, telefoni och skrivare.

- INNAN FLYTTEN HADE VI köpta skrivare utan service. Det visade sig vara både dyrt och krångligt att hitta någon som ville utföra service, men tack och lov hade vi relativt få serviceproblem i och med pandemin då många arbetade hemma, säger Niklas och fortsätter att visa oss lokalerna.

NIKLAS GÅR PÅ MAGKÄNSLAN
I samband med planering av flytten ville RFSU ta in skrivare från en leverantör med serviceavtal. - Eftersom jag känt Nisse i många år visste jag att han arbetade med skrivare och IT, så jag bad helt enkelt om en offert, säger Niklas och ler finurligt. – Jag tog självklart in offerter från två andra företag för att jämföra, men efter genomgång gick jag på magkänslan. Jag visste att det skulle bli bra framåt om jag valde DSolution. Det viktiga är att man vet att det fungerar.

SÄKERHET ÄR VIKTIGT - ÄVEN PÅ SKRIVARNA
RFSU arbetar framför allt med sexuell upplysning, både nationellt och internationellt. Det är ibland tabubelagda ämnen som kan vara svåra att förhålla sig till och framför allt upprör vissa. Detta gör att det är viktigt med säkerheten på kontoret, med inpasseringskort och andra säkerhetslösningar. – När det gäller skrivarna har vi en followMe printlösning från papercut på alla våra skrivare, berättar Niklas. Det innebär att den som vill skriva ut först måste identifiera sig vid skrivaren innan papperna kommer ut. – Utöver sekretessaspekten finns det helt klart andra fördelar också, säger Niklas och fortsätter – Vi slipper ha många småskrivare utplacerade för tex. HR eller ekonomi. Dessutom spar vi på både papper, toner och miljön genom att det inte skrivs ut papper i onödan. Vi slipper numera alla pappershögar som ligger och skräpar i kontorsförråden, skrattar Niklas och fortsätter: - Allt som allt spar vi pengar, ökar vår sekretess, arbetar mot resursslöseri och får ett prydligare kontor.

DEN PERSONLIGA KONTAKTEN BETYDER ALLT
När Niklas får frågan om vilka egenskaper som är viktiga när man väljer leverantör svarar han omgående – Det är så tydligt att den personliga kontakten betyder allt! Jag vill bli förstådd och få någon att lösa mitt problem som uppstår. Under flytten valde Niklas leverantörer till nya kontoret mycket baserat på magkänslan. – Den leder dig rätt. Det ska vara en bra känsla och ett bra personligt möte, avsett om de sker via telefon eller ses fysiskt.

ETT GOTT RÅD TILL ANDRA
Samarbetet är påbörjat och Niklas är nöjd. Han berättar: - Ni har så många olika lösningar till kontoret, så med största sannolikhet kommer vi att utöka vårt samarbete. Snabb leverans, personlig kontakt och enkla lösningar på våra problem är något som vi värdesätter högt, och där har DSolution verkligen levererat.

Niklas Österman, IT-ansvarig

”Jag visste att det skulle bli bra framåt om jag valde DSolution. Det viktiga är att man vet att det fungerar.” - Niklas Österman

SNABBKONTAKT

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.