DSolution

Byt från toner till bläck!

De allra flesta lager har idag en laserskrivare där man skriver ut sina utskrifter. Tidigare var det en självklarhet att välja laser – De var både billigare och hade ofta snabbare utskriftshastighet.

Men tekniken utvecklas hela tiden, och nu utmanar Epson laserskrivare med bläckteknik. Idag är bläcktekniken en helt annan, den är både miljövänligare och är snabbare (upp till 100 sid/min) än laser bland A3/A4 skrivare. Alltså, med minskad energiförbrukning, minskad mängd förbrukningsartiklar och dessutom färre driftstopp på grund av stora bläcktankar är ett byte till bläckstråleteknik inte längre ett svårt beslut. För när du ska skriva ut mängder av fraktsedlar, följesedlar eller plocklistor, vet vi att du inte vill vänta. Med andra ord; Epsons företagsskrivare med bläckstråleteknik ger dig ökad produktivitet, minskad miljöpåverkan och minskade kostnader. Har du råd att tacka nej till det?

Epson erbjuder ett brett sortiment av bläckstråleskrivare till företag av alla storlekar. I mer än 40 år har Epson varit en stor aktör inom professionella utskrifter, med fast fokus på innovation inför framtiden. Idag är miljövänliga utskrifter Epsons fasta åtagande.

Varför välja bläck?

Lägre energiförbrukning


Epsons bläckstråleskrivare använder upp till 95% mindre energi än laserskrivare. (1)

Färre användaringrepp


En bläckstråleskrivare från Epson är upp till 3,5 gånger snabbare och medför upptill 98% färre användaringrepp jämfört med en laserskrivare. (2)

Mindre avfall


Epsons bläckstråleskrivare genererar mindre avfall jämfört med en laserskrivare, därmed minskar miljöpåverkan för tillverkning och återvinning.

Skillnad i förbrukning för en bläckstråleskrivare kontra en skrivare med laserteknik

Nio bläckenheter eller ett berg av bläckpatroner, fotoledare, trummor och förpackningar? Svaret är givet.

Högen ovan är den mängd patron- och förpackningsavfall som krävs för att skriva ut 2 100 sidor (1 500 i svartvitt, 600 i färg) per månad under fem års tid med en laserskrivare. (3)

Bläcken under är Epsons system med utbytbara bläckförpackningar (Replaceable Ink Pack System, RIPS) som förbrukas för att skriva ut 2 100 sidor (1 500 i svartvitt, 600 i färg) per månad under fem års tid.

Läs mer om RIPS här

Workforce Enterprise

Exceptionellt snabba utskriftshastigheter enligt ISO på upp till 100 sidor/minut för kontorsskrivare som ger de miljömässiga fördelar som endast bläckstråleteknik kan erbjuda.

WorkForce RIPS

Spara upp till 96 % energi, 99 % avfall och minska dina stopptider mot jämförbara laserskrivare. Den avancerade RIPS-tekniken (Replaceable Ink Pack System) använder högpresterande bläckpatroner för utskrift av upp till 84 000 sidor utan att behöva byta förbrukningsartiklar.

Workforce Pro

Förbättra dina A4-dokument med livfulla färger, samtidigt som du håller dina utskriftskostnader låga. Maximera effektiviteten och öka produktiviteten med utskriftshastigheter enligt på 24 sidor/minut.

1) Enligt BLI:s tester genomförda på Epsons uppdrag under två månader fram till februari 2015. Konkurrerande modeller har valts ut bland de tio främsta MFP-laserleverantörerna baserat på IDC:s EMEAR-data för 2015 i färglaserkategorin för 11–30 sidor per minut i A4-serien. Energiförbrukningen beräknas i Wh för 5 minuters utskrift, jämfört med laserskrivare och kopiatorer.

2) Tid till första utskrift (FPOT) efter viloläge under natten enligt BLI:s tester som genomfördes under två månader fram till och med februari 2015, i jämförelse med samtliga konkurrerande apparater som hade testats vid publiceringstillfället. Mer information finns på www.epson.se/inkjetsaving.
I oberoende tester reducerade Epsons WorkForce Pro RIPS-modeller tiden på interventioner med upp till 98% jämfört med lasrar. Som testat av BLI, över två månader till februari 2015, mot ett urval av konkurrerande maskiner, på uppdrag av Epson. Mer information finns på www.epson.eu/inkjetsaving.

3) HP Colour LaserJet Pro M477dw baserat på tillverkarens publicerade uppgifter för bläckkapacitet.

KLARA FÄRDIGA...

Vill du veta mer om bläcktekniken och hur du kan bli hjälpt med dina kontorsbehov? Fyll i formuläret så hör vi av oss!.