DSolution

IT-konsulten med fokus på säkerhet

Nader Elselawy arbetar sedan 2021 som IT-konsult på DSolution. Men som ung fanns egentligen inte något vidare IT-intresse. – Jag har jobbat som bland annat bartender och telefonförsäljare, men jag insåg att jag behövde studera för att hitta en långsiktig karriär. Därför valde jag en utbildning inom datanätverk. Ju mer jag lär mig om IT, desto roligare blir det, berättar Nader. Ett par år senare flyttade han till Stockholm och för att hitta ett jobb tog han kontakt med en gammal kurskamrat som också arbetar på DSolution. Denna person rekommenderade DSolution varmt som arbetsgivare. – Jag började som support och IT-tekniker men fick snabbt börja åka ut till kund som IT-konsult. Sedan 2022 spenderar Nader största delen av sin tid ute hos DSolutions kunder.

- INTE EN ENDA DAG ÄR SIG LIK, vilket gör mitt arbete spännande, berättar Nader och fortsätter – Jag har vissa fasta dagar då jag är ute hos kund som IT-ansvarig. Dagar jag inte är bokad hos kund är jag på kontoret för att jobba med mina ärenden samt hjälpa till att få ner ärenden i vår servicedesk. Ofta dyker det upp något som gör att jag snabbt behöver åka ut till kund också.

- IT är brett, vilket gör att det finns många olika inriktningar man kan välja att specialisera sig mot, säger Nader. Själv har han valt att inrikta sig mot Microsoft 365, molnbaserade lösningar och implementeringar av dessa samt säkerhet och AI. – Man kan verkligen säga att jag hittade intresset för IT längst vägen, ler Nader.

EN BLANDNING MELLAN KUNDKONTAKT OCH TEKNIK
Han sitter tryggt och berättar om en vardag som innefattar mycket kundkontakt, men också tekniska och avancerade uppsättningar av Microsoft 365 miljöer med säkerhetslösningar anpassade efter kundens behov.

- Men som sagt, när tid finns över så hjälper jag till i servicedesken. Det är både bra för att avlasta mina kollegor och samtidigt kan jag hålla mig uppdaterad med alla DSolutions IT-kunder och deras dagliga problem, säger Nader.

LÄRDOMAR GER DEN BÄSTA MÖJLIGA LÖSNINGEN
Han berättar vidare vad det bästa med hans arbete är. - Jag får åka till så många olika företag och lära mig deras verksamhet och arbetssätt vilket är väldigt intressant och lärorikt. Han fortsätter – Jag tar med mig kunskaper och erfarenheter från de olika företagen för att sedan implementera den bästa möjliga lösningen anpassat efter kundens arbetssätt och behov. Det som driver mig är att skapa tid till det som är viktigt för kunden.

På frågan om vad han vill skicka med läsaren för tankar kring IT och framtiden kommer svaret omedelbart. – Säkerhet! Många företag missar hur viktigt det är med säkerheten idag. Som företag är det avgörande att kontinuerligt skydda sig mot de ständigt växande hoten. Att spara på investeringar i säkerhet bör inte vara ett alternativ; Säkerhet bör vara er första prioritet och där har jag och DSolution många bra förslag!

Nader Elselawy, IT-konsult hos DSolution

SNABBKONTAKT

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.