DSolution

.DS/Inblick

Välj rätt kaffemaskin till kontoret

Kaffe och Paus

Kaffe är en av svenskarnas käraste dryck. Vi började dricka kaffe i Sverige redan under 1600-talet, och har därefter varierat hur vi har druckit vårt kaffe utifrån mode och olika tekniker. Från ransonering under 40-talet och framtaget kaffesurrogat, till kokkaffe på fat (eller genom en sockerbit) till nu, när bryggkaffe samsas med andra varianter av kaffe, så som espresso, latte, eller nymodigheter som kaffedrinkar. Vi har idag tillgång till en stor variation av maskiner och bryggare som tillreder vårt kaffe efter konstens alla regler.

 

Finns det då några regler som kan vägleda oss för att få det bästa kaffet på kontoret? Att välja rätt kaffemaskin kan ju tyckas vara en självklarhet men kräver ändå att man ställer sig några frågor för att bättre kunna ringa in ert behov.

Hur många är vi på kontoret?

Den frågan är viktig för att kunna hitta en maskin med rätt kapacitet anpassad efter hur många koppar som konsumeras per dag och t ex hur ni fikar. Har ni ett jämnt flöde till maskinen eller är det fasta tider med många som kommer på en gång? Har ni det senare har vi lösningar för att få ett sådant flöde att fungera. Behöver ni ha stora behållare, bra värmekapacitet och t ex sumpgenomföring? Är ni många på ert kontor är stora behållare bra då det möjliggör att ni inte behöver fylla på så ofta. Att få ner kaffesumpen i en större behållare i ett underskåp gör att man inte får stopp pga att man måste tömma kaffesumpbehållaren lika ofta. Här har vi stor kunskap som vi gärna delar med oss av för att underlätta ert val av kaffemaskin så att det blir rätt från start

Vilken typ av maskin?

Man kan ringa in tre typer av sätt att brygga sitt kaffe idag.

– Den enkla men effektiva kaffebryggaren där man häller kaffet i en bryggsil och kaffet bryggs ner i en kanna eller termos.
 – Den helautomatiske kaffemaskinen som brygger ditt kaffe på nymalda bönor eller automatmalet kaffe och till sist;
– Espressomaskinen

Den vanliga kaffebryggmetoden brygger kaffe på vatten värmt till mellan 92-96 grader varmt. Till skillnad från den enkla bryggaren kan den helautomatiska kaffemaskinen programmeras och ställas in efter era önskemål. Förvätning, extraktionstid och dekompressionstid är några parametrar att ta hänsyn till. Detta kan vi och hjälper till för att tillsammans med er nå det resultat ni vill uppnå.

 

När det gäller espressomaskinen skiljer den sig från de två tidigare alternativen, den brygger under tryck. Man brukar ange ett riktmärke på 9 bar ut mot koppen. Det gör att kaffet lämnar ifrån sig en fin skumkrona vi kallar för crema. Espressomaskinen brygger kaffet på ca 89-90 grader. Vårt stora urval av espressomaskiner kan naturligtvis även skumma mjölk så att du får en perfekt Cappucino varje gång, eller varför inte en Flat white.

Att välja kaffemaskin till kontoret kräver därför en hel del förarbete för att du som kund verkligen ska bli nöjd. Vi hjälper till hela vägen från urval till installation och utför sedan självklart regelbunden service för att maskinen alltid ska vara på topp. Har du funderingar så tveka inte att höra av dig till oss. Vi kan kaffe.