DSolution

Affärsområdesansvarig för IT

Vi har pratat med Mathias Carstelius, affärsområdesansvarig IT och ansvarig för våra IT-projekt. Vi undrade såklart om han kunde förklara hur ett IT-projekt går till.

- SÅ SNART IT-AFFÄREN ÄR AVSLUTAD kopplas orderavdelning och projektledning in. Projektavdelningen i sin tur sammanställer en projektplan och bokar samtidigt upp ett uppstartmöte med både kund och teknik från DSolutions sida. Där stämmer vi av att projektplanen överensstämmer vad säljaren sålt. Dessutom stämmer vi av olika parametrar så som installationstid, projektets gränser (vad som ingår och vad som inte ingår i projektet), startdatum, påverkan på anställda och avslutsdatum. Det är viktigt att kunden känner att de får vad de blivit lovade, säger Mathias.

ALLA PROJEKT ÄR UNIKA
Han fortsätter att berätta att efter avslutat projekt är det också viktigt med ett avslutsmöte. Då kan projekt, teknik och kund stämma av så att installationen blev enligt kundens förväntan, att tidsplanen höll och framför allt diskutera eventuella rester i projektet och hur/när dessa ska slutföras.

- Men alla projekt är unika, det är viktigt att komma ihåg. Vi kan t.ex. slutföra vissa projekt helt och hållet på distans. Vid projekt som innefattar fler av DSolutions affärsområden krävs ofta mer planering i bakgrunden då vi vill att kunden ska uppleva oss som en homogen grupp, säger Mathias och fortsätter. - Vi tror att det är en stor del i varför många företag väljer DSolution. När vi driftsätter projekt där kunden har fler olika kontor spridda över Stockholm eller kanske t.o.m. Sverige är det extra noga att projektplanen är tydlig för att det ska flyta på som förväntat.

På frågan om vad som är roligast med att driva IT-projekt kommer svaret snabbt. – Att jag och övriga inblandade i projektet själva kan styra över kundnöjdheten. Ofta motsvarar graden av vår insats också kundnöjdheten.

EN BRED ROLL MED STORT ANSVAR
Mathias är också affärsområdesansvarig för DSolutions IT-organisation. En bred roll som innefattar allt ifrån ansvar för DSolutions hostingmiljö till personalansvar. Mathias har varit med sedan DSolution började sälja IT. – Jag började här för utmaningen, att få chansen att bygga upp en IT-avdelning så som jag tror vi kan leverera på bästa sätt till kund.

Mycket har hänt under åren, framför allt hur IT-organisationen har satt sig. – Det är spännande att hitta rätt personer att arbeta med, hitta nya vägar för att lösa problem och standardisera. Sist men inte minst – Göra kunder nöjda och leverera det vi lovar, det är vad vi brinner för, avslutar Mathias.

Vi tackar Mathias för pratstunden. Är du nyfiken på hur vi kan hjälpa dig med ditt IT-projekt, fyll i formuläret nedan.

Mathias Carstelius, Affärsområdesansvarig IT, DSolution

SNABBKONTAKT

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.