DSolution

Affärsområdesansvarig för Kaffe & Paus

Sandra Adamek är affärsområdesansvarig för kaffe hos DSolution – Eller bättre beskrivet kontorets kaffedrottning. Vi har pratat mer om varför hon älskar att arbeta med kaffe och varför hon brinner för att förbättra smakupplevelsen för kund. – Jag är ansvarig för affärsområdet kaffe, enligt mig det roligaste - och godaste - affärsområdet av DSolutions 6 st. Jag har arbetat på DSolution sedan 2015 så det har blivit många år nu.

ÅR 2019 BÖRJADE SANDRA att inrikta sig och fokusera mer på att sälja kaffelösningar. - Och 2020 fick jag äran att ansvara för hela affärsområdet kaffe och dess kunder, säger hon entusiastiskt. Sandra berättar vidare att hon alltid haft ett stort intresse för mat och dryck, men att hon fått upp sin fascination och intresse för kaffe framför allt via Torbjörn, DSolutions smaksäkra Kaffe-expert som jobbar med bland annat installation, kalibrering och service av kaffemaskiner ute på fält.

ROLIGT PÅ JOBBET GER NÖDJA KUNDER
På frågan om vad som är viktigaste i hennes arbete svarar hon med ett leende. – Det är viktigt att mitt team förstår att deras jobb är värdefullt och att de har roligt, då kan vi tillsammans förmedla det till våra kunder och därigenom skapa 100% nöjda kunder.

Sandra fortsätter att berätta att det också är viktigt att ha roligt på jobbet. – Det roligaste för mig är att få träffa kunder och hjälpa dem att gå från idé och tanke till verklighet. Kaffe som produkt är otroligt intressant då det finns mycket man inte vet om i processen från böna till kopp. Det är fascinerande att vin, som många är intresserade av, bara har ca 400 aromer. I kaffe är det så när som på 1000 aromer vilket gör det till en otroligt mångfacetterad produkt.

STARKT FOKUS PÅ ATT FÖRBÄTTRA SMAKUPPLEVELSEN
I september 2021 blev Sandra certifierad barista, en kvalitetsstämpel och något som alla som arbetar med kaffe på DSolution är. – Det var väldigt häftigt och lärorikt. Baristayrket är svårare än man tror och består av 100% av hantverk! Dessutom är det svårare än man tror att skumma mjölk, säger Sandra och skrattar.

Det finns alltid ett starkt fokus på att förbättra smakupplevelsen hos kund och göra kunden mer intresserad av smak. – Det ska alltid smaka gott från våra kaffemaskiner. Vi är också väldigt noga med att kunden är delaktig i hela inköpsprocessen av kaffemaskinen och vi vill ha input löpande så att vi kan vara nytänkande kring kaffesorter och smakupplevelser, säger Sandra och fortsätter – Tillsammans med leverantörer jobbar vi hårt med att hitta ett bra utbud av attraktiva kaffesorter. Vi har också en fantastisk demo och ett nära samarbete med leverantörer så att kunden kan fördjupa sina kunskaper inom smak via till exempel koppning (provsmakning av kaffe) eller besök på rosteri.

FAVORITKAFFET
Avslutningsvis får Sandra frågan om vilket kaffe hon själv dricker helst. – Jag älskar en perfekt kopp cappuccino. Det känns precis som en varm kram i en kopp.

Vi tackar Sandra för pratstunden. Vill du höra mer om vårt affärsområde Kaffe eller har frågor och funderingar, kontakta Sandra direkt på sandra.adamek@dsolution.se eller ring 076 899 83 25.

SNABBKONTAKT

Vill du komma i kontakt med oss? Fyll i formuläret nedan så återkommer vi så snart vi kan.