DSolution

.DS/Inblick

Fyra IT-trender att ha koll på

IT

IT-branschen fortsätter att ta snabba kliv framåt. Genom att vara medvetna om och anpassa sig till dessa trender kan du som kund hänga med i utvecklingen. Våra IT-experter har listat fyra betydande trender som du bör ha koll på när de planerar för framtiden.

Intelligent data (AI)

Ingen har väl missat AI-eran? Den exponentiella tillväxten av data i dagens digitala värld öppnar upp enorma möjligheter för företag att dra insikter och förbättra beslutsfattandet. Genom att använda artificiell intelligens (AI) och maskininlärning kan IT-leverantörer hjälpa sina kunder att analysera och utnyttja sina data på ett effektivt sätt, men du kan också få hjälp med att sammanfatta och transkribera möten, skapa presentationer få hjälp att skriva kod.

Investeringarna i förändringsledning ökar

Företag förstår att teknikförändringar sker snabbare än någonsin tidigare, och därför måste vara beredda att hantera och anpassa sig till dessa förändringar. Som ett resultat ökar investeringarna i förändringsledning, där IT-leverantörer spelar en viktig roll. Genom att erbjuda expertis och stöd inom förändringsledning kan IT-leverantörer hjälpa sina kunder att navigera genom tekniska förändringar smidigt och effektivt, vilket minskar risken för avbrott och ökar framgången för teknikprojekt.

Zero trust

Traditionella säkerhetsmodeller som förlitar sig på att skydda företagsnätverk från yttre hot har visat sig vara otillräckliga. Zero trust är en säkerhetsfilosofi som innebär att man inte litar på någonting, varken inom eller utanför nätverket, och kräver verifiering av alla användare och enheter innan de får tillgång till resurser. IT-leverantörer måste integrera zero trust-principer i sina säkerhetslösningar för att skydda sina kunders data och infrastruktur mot avancerade hot och attacker.

Passwordless

Traditionell inloggning med användarnamn och lösenord är inte längre tillräckligt säkert för att skydda företagsdata mot angrepp som phishing och brute force-attacker. Passwordless-autentisering, som använder biometriska uppgifter eller säkerhetsnycklar istället för lösenord, blir allt vanligare som ett sätt att förbättra säkerheten och användarupplevelsen. IT-leverantörer bör erbjuda passwordless-lösningar som en del av sina säkerhetstjänster för att hjälpa sina kunder att stärka sin säkerhet och minska risken för dataintrång.

Genom att vara medvetna om och anpassa sig till dessa trender kan en IT-leverantör fortsätta vara en pålitlig partner och hjälpa dem att lyckas, samtidigt som du själv får ökad förståelse. IT-leverantörer måste fortsätta att vara proaktiva, innovativa och alltid sträva efter att göra det bästa för dem man jobbar med.