DSolution

.DS/Inblick

6 saker att INTE göra under videomöten hemifrån

Konferenslösningar

Videomöten är verkligen på tapeten just nu. Och det är egentligen inte så konstigt, det kan skapa både effektivitet och ökat samarbete. Men det finns en hel del regler och normer som behövs ta i beaktning, framförallt för att inte skapa irritation eller frustration hos dina kollegor eller samarbetspartner. Vi har sammanställt 6 saker du INTE ska göra under ett videomöte hemifrån. Håll till godo!

1. Äta frukost

Om du arbetar hemifrån och har ett morgonmöte kanske du inte hunnit med att äta din frukostsmörgås. Men gör inte det under mötet. Smaskande och sörplande är irriterande ljud och dessutom ganska äckliga. Och har du video på är det såklart ännu värre.

2. Tugga tuggummi

Läs punkt 1 igen och lova nu att inte tugga på något under mötet.

3. Alltid ha micen igång

För att dina kollegor ska slippa höra slammer, högljutt andades eller barnskrik, se till att din mic är mutad när det inte är din tur att prata.

4. Smygsurfa

Vi vet att det är frestande, men undvik att smygsurfa under mötet. Din uppmärksamhet kommer att försämras, du svarar troligtvis på frågorna någon sekund för sakta och det syns ju faktiskt att du sitter med annat.

5. Leta efter dokument att dela

Om du vet med dig att du förväntas dela ett dokument, se till att du vet hur du kommer åt det på ett smidigt sätt, allt för att slippa långdragna minuter med letande med irriterade kollegor som följd.

6. Mysa i pyjamas

Det är härligt att kunna ha sköna kläder på sig när man arbetar hemifrån. Men för att hålla en professionell nivå på mötet föreslår vi att du endå klär dig anständigt. Och se för guds skull till att du har byxor på dig, om du måste resa dig upp för att hämta en penna…