DSolution

.DS/Inblick

Fyra tips på hur du kan öka din kommunikation i Microsoft Teams

Microsoft Teams


Microsoft Teams är ett fantastiskt verktyg för att kommunicera, på flera olika plan. Vi ger dig 4 tips på hur ni kan öka kommunikationen i Teams och boosta samarbetet.

 

1. Använd ett ämne i konversationerna

En av fördelarna med att addera en rubrik är att det blir enklare för medlemmarna att förstå vad ditt meddelande handlar om, men det skapas också ett filter man kan söka på.

 

För att lägga till en rubrik, klicka på ikonen med ett A och en penna.

Då öppnas ett rich text format, vilket gör att du dels kan klicka enter utan att råka skicka meddelandet, och också såklart addera en rubrik eller ändra textens format.

 

2. Välj vem du taggar med omsorg

Om man taggar hela teamet, kan det jämföras med att ”svara alla” i ett mail. Det kommer med andra ord skickas en notifiering till alla (beroende på notification setting såklart!) Om alla får notifieringar hela tiden, kommer det i slutändan ta bort meningen med att tagga någon alls.

 

Du taggar någon genom att skriva @ och personens namn, då får du dessutom upp förslag på personer du kan tagga.

 

 

3. Kanaler – Hur många ska man skapa?

För många kanaler kan leda till att det blir svårare för medlemmar att få en överblick över informationen, följa konversationer och veta vad som händer. Kanalerna är perfekta för att hålla olika ämnen på en och samma plats, men med 10-15 kanaler skapar det mer förvirring. Starta smått och utöka vartefter ni känner att ni behöver. Ni kan med fördel brainstorma detta internt så att alla är med på tåget!

 

 

4. GIF eller inte

GIFs finns i överflöd i Teams, och vissa älskar dem, andra inte. Det finns några tips på hur man kan tänka kring användandet av dem.

Använder andra dem? Om inte – Var sparsam du också.
Skickade du en GIF i ditt senaste meddelande? Skicka inte en till.
Har du hittat en GIF som verkligen lyfter ditt meddelande? OK – Använd den.
Vill du vara rolig med en kollega som du känner väl – Helt OK, skicka på!

Vi hoppas att dessa tips hjälper er att öka er kommunikation och samarbete!