DSolution

.DS/Inblick

Gå grönt med dina utskrifter

Print

Att gå grönt med dina utskrifter – Att minska sin miljöpåverkan med sina utskrifter, hur kan man göra det? Vi har samlat tips som gör det enkelt för dig att minska din miljöpåverkan, samtidigt som du också sparar pengar. Win-Win helt enkelt!

✔️ Digitalisera dina dokument:

Genom att digitalisera dina dokument kan du minska pappersanvändningen. Scanna mer och börja arbeta mer digitalt så du slipper skriva ut papperna. Vi kan hjälpa dig att komma igång, kanske med en utbildning.

✔️ Använd papper med certifiering:

För att garantera att papperet du använder kommer från ansvarsfulla källor, se till att använda papper som har certifiering. Det finns flera certifieringar att välja mellan, till exempel FSC eller PEFC, som garanterar att skogarna där pappret kommer ifrån är hållbart förvaltade. ⁠Kopieringspapper – Multicopy Zero A4 

✔️ Se över utskriftsinställningar:

Genom att se över utskriftsinställningarna kan du minska pappersanvändningen och spara pengar på toner. Bland annat kan det vara att välja dubbelsidig utskrift, skriva ut i svartvitt och att minska kvaliteten på utskriften. Det går att ställa in som standard på alla våra skrivare.

✔️ Implementera Follow me print:

Din utskrift skickas till en skrivarkö och du identifierar dig vid skrivaren med ett kort eller en bricka innan den skrivs ut. Inga fler högar med bortglömda papper vid skrivaren, och du kan vara säker på att ingen kan se om du skriver ut känsliga dokument. ⁠Läs mer om Follow me Print

✔️ Implementera Print Awareness Tool:

Med Xerox Print Awareness Tool  får du tips om hur du kan förändra ditt utskriftsbeteende så att det blir mer miljöanpassat. Du får en personlig redovisning av dina utskriftsresultat samt miljövänliga tips och förslag på förbättringar på användarens instrumentbräda. ⁠Läs mer om Print Awareness Tool 

✔️ Energisnåla skrivare:

Att använda energisnåla skrivare är en annan enkel och effektiv metod för att minska din miljöpåverkan, vilka våra är och vi berättar gärna mer.

✔️ Återvinna tonerkassetter och bläckpatroner:

Att återvinna tonerkassetter och bläckpatroner är ett annat sätt att minska din miljöpåverkan och spara på resurser. Vi erbjuder ett återvinningsprogram för tonerkassetter och bläckpatroner för att göra det enkelt och bekvämt för våra kunder att bidra till en mer hållbar framtid.

Genom att implementera dessa tips kan du göra en stor skillnad för miljön samtidigt som du sparar pengar. Vi är engagerade i att hjälpa våra kunder att göra sina utskrifter mer hållbara och vår planet mer hållbar för framtida generationer. Kontakta gärna oss för mer information eller utbildning.