DSolution

.DS/Inblick

Har ni en trygg backupstrategi?

Backup,IT

Idag är vi helt beroende av vårt företags IT-miljö för att hantera våra system, oavsett om det handlar om att betala fakturor, hämta order eller kundinformation. Eftersom ransomware och andra attacker sker konstant behöver varje företag ha en ordentlig backupstrategi så att vi kan falla tillbaka på den när katastrofen är framme.

Inom backuparbete finns det en beprövad och tillförlitlig regel när det gäller backup; 3-2-1 regeln. Vi förespråkar att alla använder denna regel i sin backupstrategi, men vi tycker att alla företag ska ta det ett steg längre, 3-2-1-1-0 regeln. Låt oss förklara vad det innebär!

Tre kopior av dina data. Chansen att något går fel med tre enheter samtidigt är naturligtvis mycket mindre än med två enheter, den sekundära backupen är ofta placerad någon annanstans och kan vara lösningen vid en sådan katastrof. 

2

Använd två olika typer av media för att säkerhetskopiera data. Detta kan innebära att du tex. sparar data på en extern hårddisk samt en molntjänst.

1

En av dessa backuper ska vara på en plats helt åtskild från dina andra backuper (Så kallat offsite). Vid händelse av intrång, brand eller annan oförutsedd händelse så finns det fortfarande en separat och skyddad kopia av dina data på en annan plats.

1

En av dessa backuper ska lagras offline. Det innebär att du säkerhetskopierar dina data på en fysisk lagringsenhet som inte är ansluten till ditt system eller nätverk.

0

Sträva efter noll fel, det vill säga; Lämna inget åt slumpen. Var alltid förberedd och ha en plan för när saker går fel.

Genom att följa 3-2-1-1-0 regeln kan du öka säkerheten för dina data och minska risken för att förlora viktig information. Kontakta oss för vidare hjälp i din backupstrategi.